Přejít na hlavní obsah

Precle s pivní sýrovou omáčkou

Precle s pivní sýrovou omáčkou

Tenké křupavé Precle jsou pečené preclíkové chipsy, které jsou skvělou alternativou ke klasickým smaženým brambůrkům. A s pivní sýrovou omáčkou chutnají přímo božsky! Vyzkoušejte i vy tuto kombinaci.

Suroviny:
Precle (dle chuti solené, sýrové nebo cibulové)
250 g sýru gouda
2 lžíce másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
240 ml plnotučného mléka
160 ml piva
1/2 čajové lžičky česneku v prášku
1/4 čajové lžičky červené papriky
1/4 čajové lžičky soli
2 čajové lžičky worcestrové omáčky
1/2 čajové lžičky dijonské hořčice

Postup:
Nejprve nahrubo nastrouhejte goudu (ideálně vyzrálou). Poté nechte na pánvi zpěnit máslo, přidejte mouku a důkladně vymíchejte do hladka. Za průběžného míchání přilijte mléko, a poté provařte vzniklý bešamel. Přilijte pivo, přidejte koření a opět promíchejte. Následně přidejte worcestrovou omáčku a dijonskou hořčici. Nakonec do omáčky přisypte nastrouhanou goudu a nechte ji rozpustit, aby měla omáčka správnou konzistenci. Servírujte ihned za tepla, Precle namáčejte do omáčky. Přejeme dobrou chuť!

TIP:
Tenké a křupavé Precle seženete v obchodech Kaufland, Hruška nebo prodejnách COOP, a to hned ve třech příchutích – solené, sýrové a cibulové.