Vyzkoušejte několik snadných receptů:
Tuty krekry s avokádovým guacamole
Potřebujeme: avokádo, rajče, limeta, chilli paprička, stroužek česneku, sůl, pepř.
Postup: avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme na menší kostky. Vložíme do misky společně s oloupaným česnekem a chilli papričkou. Limetu omyjeme, osušíme a do misky nastrouháme kůru. Přidáme ještě vymačkanou limetovou šťávu a nahrubo rozmixujeme. Rajče oloupeme, vyjmeme jádřinec a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s avokádem a dochutíme solí a pepřem.
Tuty krekry s koprovým dipem
Potřebujeme: Creme fraiche (nebo zakysaná smetana min. 25%), máslo, kopr, sůl, pepř.
Postup: máslo vyšleháme společně s creme fraiche, nasekáme najemno kopr a dochutíme solí a pepřem.
Tuty krekry s riccotou a rajčaty
Potřebujeme: Riccota, rajče, rajčatové pyré, směs bylinek – tymián, oregano, estragon (podle chuti, může být i bazalka), sůl, pepř, kapka olivového oleje.
Postup: riccotu důkladně smícháme s rajčatovým pyré (je možné použít i kvalitní kečup) a trochou olivového oleje. Bylinky nasekáme a přidáme do směsi. Dochutíme solí a pepřem.
Tuty krekry s bryndzovým dipem
Potřebujeme: bryndza, máslo, sardelová pasta, cibule, červená paprika (koření).
Postup: vyšleháme máslo s bryndzou, přidáme červenou papriku, najemno nakrájenou cibuli a trochu sardelové pasty. Vše důkladně promícháme. Vzhledem k výrazné chuti bryndzy a sardelové pasty není nutné solit ani jinak dochucovat.
Dipy doporučujeme servírovat s výbornými TUTY krekry. Použít je můžete nejen k namáčení, ale i k vytvoření originálních jednohubek. Výborně se hodí i k tyčinkám. Pro děti pak můžete zvolit Kinder tyčinky bez posypu soli, s přídavkem vápníku.